Sunday, February 20, 2011

Lõhe-brokoli quiche (Angeelika Kang)

Väga nämm! (foto: bella dama blogi)

Põhi:
3 dl jahu
150 g võid
1 tl soola
2 spl külma vett

Täidis:
u. 300 g lõhefileed
soola, sidruni- ja musta pipart
1 väiksem brokoli
3 muna
3 dl vahukoort (või kohvikoort)
1 küüslauguküüs
100 g riivitud juustu


  • Näpi jahu, sool ja või puru massiks. Lisa vesi, sega ühtlaseks taignaks. Keera taigen kilesse ja pane 30 minutiks külmkappi.
  • Lõika brokoli õisikuteks ning auruta või keeda 1 minut.
  • Sega omavahel munad, koor, sool, must pipar ja purustatud küüslauk.
  • Kuumuta ahi 250 kraadini.
  • Rulli taigen jahusel pinnal ümmarguseks kettaks. Aseta ketas pirukavormi nii, et ka vormi ääred oleksid taignaga kaetud. Pane äärtele fooliumiribad, torka kahvliga põhja mõned pisikesed augud. Küpseta põhja 8-10 minutit.
  • Aseta põhjale lõhekuubikud, mis on maitsestatud sidrunipipra ja soolaga. Aseta põhjale ka brokoliõisikud. Kalla peale muna-kooresegu. Puista peale riivitud juust ning küpseta 200 kraadi juures umbes 25 minutit.

No comments:

Post a Comment