Thursday, July 8, 2010

Kreembrülee

4 munakollast
5dl 35% rõõska koort
60 g demerara suhkrut
pool vaniljekauna

Peale 6-8 tl Demerara suhkurt
hooajalisi marju

Klopi munakollased suhkruga kergelt vahule. Lõika vaniljekaun pooleks, kaabi seemned välja. Vala vahukoor potti, lisa poolitatud vaniljekaun ja seemned. Kuumuta koor, kuid ära lase keema. Lisa vahustatud munakoolastele läbi peene sõela pisut kuumutatud vahukoort ja vispelda, nii soojenevad munakollased tasapisi ega lähe tükki. Lisa läbi sõela ka ülejäänud vahukoor ja sega vedelik kergelt läbi. Vala segu brülee vormidesse (2-3 cm). Pane väikesed vormid suuremasse ahjuvormi ja lisa sinna nii palju vett, et see ulatuks väikeste vormide keskkohani. Kata suur vorm fooliumiga ja küpseta 160 kraadises ahjus umbes 30-40 minutit. Väljavõttes peab olema kreem võdisev, aga ei tohi loksuda. Jahuta ja hoia vähemalt paar tundi külmkapis. Sulata suhkur potis ja vala iga vormi kaaneks õhukene kiht sulanud ja karamellistunud suhkrut. Serveeri koos meelepäraste marjadega.

No comments:

Post a Comment